Brystforstørrelse (BFO) - Book gratis forundersøgelse

Få de bryster du altid har drømt om! Med en brystoperation kan du opnå mere fylde i brysterne, skabe symmetri eller ændre dine brysternes form.

Læs om brystforstørrelse

Fordyb dig i brystoperationer ved at læse vores komplette guide til behandlingen. Den kan læses herunder.

Book gratis forundersøgelse

Find en ledig dag og book en gratis forundersøgelse hos en af vores samarbejdsklinikker.

Gennemfør behandling

Efter din forundersøgelse bliver du behandlet og får de bryster, du altid har drømt om

Skrevet af uddannet læge, Cand.med.

Hvorfor vælge en brystforstørrende operation?

En brystforstørrende operation er en plastikkirurgisk procedure, hvor en speciallæge i plastikkirurgi ved hjælp af en kirurgisk procedure forstørrer de kvindelige brysts volumen, og ved dette sommetider også ændrer på dets form og placering. Dette kan ske enten ved at indoperere brystimplantater af silikone eller saltvand, eller ved at indsprøjte kvindes eget fedt til brystet.

Det er helt naturligt at få lavet en brystoperation. Det er blevet meget almindeligt i Danmark og der kan være mange grunde til, man ønsker en brystforstørrelse (også kaldt BFO):

  • Det kan være, at man vil ændre brysternes form
  • Det kan være, at man bare vil have større bryster
  • Det kan være, at man vil skabe mere fylde. Hvis man har tabt fylde efter amning, har mange et ønske om at få større bryster igen
  • Det kan være, at man vil skabe symmetri, hvis ens bryster ikke ser ret ens ud

Hvad er en brystforstørrelse?

En brystforstørrelse er en plastikkirurgisk procedure, hvor en speciallæge i plastikkirurgi ved hjælp af en kirurgisk procedure forstørrer de kvindelige brysters volumen, og ved dette sommetider også ændrer på dets form og placering. Dette kan ske enten ved at indoperere implantater af enten silikone eller saltvand, eller ved at indsprøjte kvindens eget fedt til brystet.

Ved at indlægge implantater eller indsprøjte fedt kan ens brystmål øges med en eller flere bh-størrelser. Hyppige årsager til at kvinder får foretaget en brystforstørrelse, er ønsket om at ændre brysternes størrelse, hvis de efter hendes smag er for små, skabe større volumen eller genoprette tabt volumen i brystet efter amning eller gøre brysterne lige store – altså skabe mere symmetri. En brystforstørrende operation øger primært brystets størrelse ud fra kroppen, det vil sige at bl.a. kavalergang, brystvorternes placering og brystfolden ikke ændrer sig.

Typer af brystforstørrelser

Traditionelt udføres en brystforstørrelse (BFO) ved hjælp af indoperation af brystimplantater af enten saltvand eller silikone. Det er dog også blevet populært at anvende eget fedt eller få lavet en hybridløsning.

Brystforstørrelse med eget fedt

Brystforstørrelse med eget fedt (fedttransplantation) er den nyeste brystforstørrende teknik. Brystforstørrelse med eget fedt har vundet stigende popularitet, da man dels undgår et fremmedlegeme i kroppen efter operation og således undgår en række mulige komplikationer, og dels får en fedtsugning ”med i prisen”. Ved denne type operation foretager kirurgen først en fedtsugning og injicerer efterfølgende det opsamlede fedt til brystet. Mængden af fedt man typisk transplanterer til hvert bryst er ca. 250-300 ml afhængigt af udgangspunkt og ønsker. Transplanterer man større volumen, risikerer man, at trykket omkring de enkelte fedtceller bliver for stort, og at de derfor dør. Man kan forvente, at ca. 60-70% af det transplanterede fedt overlever. Det kan derfor være nødvendigt med 2-3 operationer med ca. 3 måneders mellemrum for at opnå den ønskede form og volumen. Endvidere kan denne type procedure kombineres med en traditionel brystforstørrelse, ofte kaldet “hybridbryster”, som beskrives senere.

Brystimplantat: Silikoneimplantat, saltvandsimplantat, anatomiske/dråbeformet implantat, ergonomix/rundt implantat

Silikone implantater og saltvandsimplantater forekommer i forskellige former og profiler: Runde (lidt fastere) implantater, anatomiske (dråbeformede) implantater og Ergonomix (ekstra bløde og runde) implantater. Det runde implantat kendetegnes ved at være helt rundt, akkurat som en tallerken. Det anatomiske implantat kendetegnes derimod ved at være forholdsvist fladt øverst og mere bredt i bunden. Endvidere producerer visse producenter implantater med en lille chip, der indeholder information om implantatet. Skulle dit udleverede implantatkort således blive væk, bærer du rundt på identifikationen af implantatet i den lille chip. Du vil kunne gennemføre MR-scanninger, selvom du har dette.

Hvilken type implantat der vil være det rette for dig, vil du træffe beslutning om i samarbejde med din kirurg, da det afhænger af dine unikke ønsker og forhold.

Uanset hvad, skal implantatet passe til dit brysts bredde. Derfor vil du også opleve, at din kirurg vil måle dit bryst. Det er først derefter, du beslutter, hvilken profil implantatet skal have, altså om det skal være rundt, anatomisk eller ergonomix. Mange idag vælger runde implantater, men hvis du har meget små bryster eller hængebryster, er det ofte oplagt at vælge et anatomisk implantat. Simpelthen fordi et rundt implantat vil se meget kunstigt ud.

Implantaters overflade kan enten være glatte eller noprede. Noprede implantater er mere ru, og det har til formål at gøre det lettere for brystvævet at “gro sig fast” til implantatet.

Det er vigtigt at understrege, at du ikke selv skal vælge brystimplantat. Det er noget, du vælger i samarbejde med din kirurg. Her på siden vil vi blot gøre dig klogere på, hvilke muligheder der er.

Motiva vs. Mentor implantater

Motiva og Mentor er de to mest anvendte producenter af implantater til det danske marked. Begge producenter er kendt for at fremstille produkter af høj kvalitet og med garanti.

Hybridbryster

Ved en hybridløsning til brystforstørrelse bruger man både implantater og kvindens eget fedt til at gøre brysterne større og give dem en anden form. Hybridløsningen er god til dig, der ikke har nok fedt at tage af på resten af kroppen og derfor ikke kan få en brystforstørrelse med eget fedt. Med en hybridløsning kan man bruge det fedt, man kan tage og lægge rundt om implantatet, hvis huden på brystet eksempelvis er lidt tynd.

Forundersøgelse

Inden behandlingen vil du få en konsultation med den plastikkirurg, der skal foretage operationen. Her har du mulighed for at stille alle de spørgsmål, som du måtte have i forbindelse med en eventuel behandling. Konsultationen er også kirurgens mulighed for at kunne bruge sin erfaring til at vejlede dig omkring, hvilken behandling, denne mener, vil kunne gavne dig bedst alt efter, hvad dine ønsker er.

Her vil klinikken og kirurgen derfor lade dig vide, hvilke resultater du kan forvente dig af en eventuel behandling. Her har du mulighed for at tage en pårørende med, men det anbefales at lade eventuelle børn blive hjemme, i det erfaringen er, at mange har svært ved at lytte efter essentiel information, hvis de samtidig skal tage sig af deres børn. Her taler du med kirurgen om dine forventninger til indgrebet, og hvilket resultat du efterspørger.

Kirurgen vil foretage en grundig undersøgelse af din krop samt dit øvrige helbred, og kirurgen vil spørge ind til, om du er kendt med behandlingskrævende sygdom, og om du tager medicin, drikker alkohol og er ryger. Kirurgen vil give sit besyv med hvilken type implantat og størrelse, han vurderer, passer bedst til din krop, og du vil få en grundig gennemgang af dine muligheder. Endvidere vil du blive grundigt informeret omkring eventuelle risici ved indgrebet.

Ud fra dine forventninger og kirurgens anbefalinger planlægger I din operation samt implantatets størrelse og profil. Det er dog centralt at bemærke, at det først er under selve operationen, kirurgen kan se nøjagtigt, hvordan implantaterne passer med netop din anatomi. Derfor er det vigtigt, at du er indforstået med, at kirurgen under operationen kan blive nødsaget til at gå en implantatstørrelse ned, for at skabe det bedst mulige resultat og den bedste symmetri af dine nye bryster.

Efter du har givet dit informeret samtykke til indgrebet, dikterer dansk lovgivning, at du skal have minimum syv dages betænkningstid efter forundersøgelsen, inden du må modtage en operation. Det giver dig tid til at gå hjem og tænke over indgrebet, snakke med familie og venner og eventuelt fortryde – før operationen finder sted.

Inden operationen

Efter du har givet dit informererede samtykke til operationen, og du i samarbejde med din kirurg har planlagt en konkret dato for operationen, er der en række vigtige forholdsregler, du må følge, for at optimere både resultatet af operationen og for at sikre at indgrebet kan finde sted så sikkert som muligt.

4 måneder og gerne længere inden, og 2 måneder efter operationen, anbefales det at undgå tobaksrygning, da det forsinker sårhelingen og øger risikoen for ardannelse. Rygning får nemlig de små blodkar, der forsyner vævet, til at trække sig sammen. Derved kommer der mindre ilt og mere bindevæv, og dermed større risiko for kapseldannelse, da dette er bindevæv. Ligeledes har arrene en tendens til at blive brede ved rygning. Ved alle operationer er der en minimal risiko for alvorlige komplikationer som blodpropper. Denne risiko øges ved tobaksrygning.

Undgå at få lavet tatoveringer, piercinger eller få foretaget større tandlægearbejder med fx isætning af fyldninger 1 måned før operationen og 1 måned efter operationen. Det skyldes, at der i forbindelse med tatovering, piercing og tandlægearbejde kan danne sig bakterier i blodet, som kan sætte sig omkring implantatet.

2 uger før og indtil 1 uge efter operationen anbefales det at undgå medicin, der indeholder det aktive stof acetylsalicylsyre samt E-vitamin, Q10, fiskeolie og levertran i store mængder. Dette da dette kan give øget blødningstendens. Undgå endvidere alle former for naturmedicin som din kirurg ikke eksplicit har sagt god for, og sørg for at orientere klinikken, hvis en anden læge i mellemtiden starter dig op i et lægemiddel.

24 timer før operationen bør du ikke drikke alkohol, vin eller øl. Før enhver operation skal du endvidere faste. Forhør dig på din klinik om reglerne for denne. Undgå endvidere at anvende cremer på huden hvor der skal opereres. Undgå ligeledes, ved brystoperationer, at bruge deodorant. Undlad kontaktlinser og efterlad smykker derhjemme. Eventuelle piercinger bør ligeledes undlades og fjernes inden operationen.

Såfremt du op til operationstidspunktet føler dig utilpas, med fx forkølelses-, influenza- eller andre symptomer, skal du kontakte kirurgen så hurtigt som muligt, da operationen i visse tilfælde vil blive udsat. Det samme gælder, hvis du har sår eller bumser i nærheden af det område, der skal opereres. Har du haft infektion i luftvejene, bihulerne, halsen, urinvejene, underlivet eller infektion i tand/tandkød, sår/bylder eller blå mærker, bør du også kontakte klinikken inden operationen. Er der i øvrigt sket noget nyt, siden du har været til kontrol, er det bedre at kontakte klinikken med henblik på forespørgsel end at risikere, at operationen aflyses, når du møder til operation.

Under operationen

På dagen for behandlingen vil du som aftalt med behandleren møde på klinikken. På klinikken vil du have mulighed for at stille spørgsmål, du ej fik stillet ved forundersøgelsen, og behandleren vil genfortælle essentiel information for at sikre din tryghed, sikkerhed samt sikre, at du får det maksimale udbytte af din investering i dit eget udseende.

Først vil du blive bedøvet af en anæstesilæge. Bedøvelsen kan enten ske som fuld bedøvelse eller lokalbedøvelse efter behov og ønske. Efterfølgende vil operationen starte.

Man kan vælge mellem tre forskellige adgange, når brystimplantatet skal placeres i brystet: Enten gennem et snit i yderkanten af brystvorten, via et snit i armhulen (så arret bliver skjult i armhulen) eller det mest almindelige: At implantaterne indsættes i folden lige under brystet.

Arrets placering afhænger af, hvilken teknik der er mulig i forhold til din anatomi og dine ønsker til brysterne. Det mest ukomplicerede er at indsætte implantaterne ved at gå ind gennem brystfolden under brystet. Det giver også den mindste risiko for efterblødning og for at skade følsomheden i brystvorterne. Placering via snit i kanten af brystvorten kan være en god mulighed, hvis du danner pæne ar, da arret så bliver camoufleret af farveskiftet mellem bryst og brystvorte. Hvis du ikke danner pæne ar, bliver arret imidlertid meget synligt. Snittet i kanten af brystvorten indebærer imidlertid flere risici. Der er risiko for efterblødning og for at beskadige nerverne, så du kan opleve føleforstyrrelser i brystvorten. I ekstremt sjældne tilfælde kan blodforsyningen til brystvorten afbrydes og give vævsdød. Ved placering via armhulen får brystet ingen synlige ar, fordi arret vil ligge i armhulen. Vær opmærksom på, at man ikke kan benytte adgangen via armhulen igen, hvis du senere skal opereres.

Implantatet kan både placeres over og under brystmusklen, alt afhængigt af hvilket resultat man ønsker. I mange tilfælde er det bedst at lægge implantatet under brystmusklen, blandt andet hos kvinder uden hængebryst. I andre tilfælde lægges silikoneimplantatet under brystkirtlen men oven på musklen. Det er fx en mulighed ved lettere hængebryst, der skal løftes samtidig med forstørres. Hænger brystet meget, kan et yderligere brystløft blive nødvendigt.

Efter operationen

Hvis der er aftalt indlæggelse, udskrives du enten samme dag om aftenen eller næste morgen afhængig af din almen tilstand og operationstidspunkt. Du bør ikke køre bil efter en evt. operation, da du oftest vil have indtaget smertestillende og/eller beroligende medicin på klinikken. Du bør aldrig være alene om natten, når du er nyopereret. Det er endvidere anbefalelsesværdigt at have ledsager på hjemturen, hvad enten du tager tog/bus/taxa. Efter udskrivelsen vil du typisk få udleveret telefonnumre til den vagthavende læge, der altid gerne vil kontaktes ved evt. problemer.

Efter at drænene er fjernet om morgenen efter operationen, kan man godt føle sig trist og forskrækket over det umiddelbare resultat. Det er almindeligt den første uge, hvor der ses en hel del væske omkring implantatet, og hele brystregionen er hævet, og alt ser ejendommeligt ud. Oftest synes man som helt nyopereret, at implantaterne er enten for store eller for små. Men man skal vænne sig til det nye udseende. Vent derfor med at vurdere resultatet, til der er gået et par uger efter operationen, og det er bedst ikke at spekulere for meget på sit udseende de første uger, selvom det naturligvis kan være svært, da man har glædet sig til sine nye bryster.

Du skal tage antibiotika, hvis dette er ordineret af klinikken. Du skal endvidere tale med din kirurg om, hvornår du igen skal begynde at tage din eventuelle vanlige medicin efter operationen.

Arrene kan være røde i op til 12 måneder, og du bør undgå sol direkte på arret så længe. Så længe dine ar er røde, bør de ikke udsættes for sol. En undtagelse er dog arrene ved en brystforstørrelse, det ar, der ligger inde i det brune i brystvorten. Du må meget gerne få sol efter 1 måned, da man i stedet for et lille hvidt ar ofte får et brunt ar, der så ligner den øvrige brystvorte.

Man vil ofte have ondt – især den første uges tid. Og især hvis implantaterne er lagt bag musklen. Der er også ofte stikkende, brændende, sviende smerter, hvilket er fuldstændig normalt. Ligeledes følelsesløshed enten i den ene side eller i begge sider. Dette skyldes, at nerverne er påvirket under operationen. Som regel aftager følelsesløsheden hurtigt – i løbet af uger – men i visse tilfælde kan den holde sig i et års tid, og i kun få procent af tilfældene bliver føleforstyrrelserne permanente.

Du kan forvente et blødt og normalt bryst efter ca. 3-6 måneder. I enkelte tilfælde kan sår og eventuelle blå mærker vare i op til 4 uger. Du må ikke sove på maven i de første 14 dage efter operationen. Du skal benytte en støttende sports-bh dag og nat i 6 uger efter operationen. Du bør vente med at dyrke sport i 3-4 uger. Start derefter langsomt op og benyt igen den støttende bh. Mærker du ømhed i silikone-brysterne, bør du straks stoppe og gå langsommere til værks næste gang. Undgå svømmehal, dampbade og sauna i mindst 5-6 uger efter operationen. De fleste patienter er tilbage på arbejdet 1-2 uger efter operationen, alt afhængig af hvor fysisk krævende arbejdet er.

Bivirkninger ved brystforstørrelse

Blødning

I sjældne tilfælde kan der efter operationen opstå en blødning. Dette kan kræve, at kirurgen midlertidig fjerner implantatet ved en ny operation, og sikrer blødningen stoppes. Herefter lægges implantatet ind igen.

Infektion

Ved alle operationelle indgreb er der risiko for infektion. Dette da kirurgen åbner op til selve kroppens indre, og således laver hul på huden, der ellers holder bakterier ude. Såfremt der går betændelse og infektion i såret, skal dette behandles med antibiotika, og der er mulighed for, at det påvirker healingen af såret. Er infektionen meget voldsom, kan det endvidere blive nødvendigt at fjerne implantatet, vente til såret er helet og herefter afvente yderligere et par måneder, hvorefter der skal foretages et nyt indgreb med indlæggelse af et nyt implantat.

Overordnet er det dog meget sikkert at blive opereret i Danmark, og risikoen for infektion er lav.

Føleforstyrrelse og smerte

Man vil ofte have ondt – især den første uges tid. Og især hvis implantaterne er lagt bag musklen. Der er også ofte stikkende, brændende, sviende smerter, hvilket er fuldstændig normalt. Ligeledes følelsesløshed enten i den ene side eller i begge sider. Dette da der ved en brystimplantatoperation kan ske en beskadigelse af nerveforsyningen til brystvorteområdet, hvilket kan medføre en ændret følsomhed af området. Den ændret følsomhed kan bestå enten i en irritation af vorten eller en nedsat følsomhed. Følsomheden normaliseres ofte efter uger til måneder. Tilstanden kan dog i sjældne tilfælde være permanent og kan dermed komme til at påvirke ens sexliv og muligheden for at amme.

Kapseldannelse

På længere sigt er den hyppigste komplikation den såkaldte kapselstramning eller kapseldannelse. Omkring alle implantater danner der sig en bindevævskapsel. Hvis der kommer en kraftigere bindevævsdannelse i kapslen, bliver der dannet kollagene fibre, som efterfølgende skrumper. Er denne kapsel tyk og skrumpningen kraftig, bliver implantatet deformt, så det virker kugleformet og hårdt og til tider desuden smertende. Denne viser sig som forskellige grader af fasthed og ubehag, evt. asymmetri, som kræver et nyt kirurgisk indgreb. Ved en eventuel reoperation bliver implantatet taget ud, arvævskapslen fjernet, og implantatet genindsat med det samme eller på et senere tidspunkt.

Rippling

Hos specielt meget slanke kvinder med et lille oprindeligt bryst og meget lidt underhudsfedt, er der risiko for, at der kan opstå rynker eller folder i huden over protesen. Dette kaldes rippling. Risikoen for dette er mindre nu, hvor der findes skærefaste implantater, end da der blev brugt implantater med flydende silicone eller saltvand. Rippling ses oftest hos tynde kvinder, der vælger store proteser.

Hul på implantat

En anden komplikation er, at der kan gå hul på implantatet, om end dette sker meget sjældent. Risikoen stiger imidlertid med årene. Ved almindelige silikoneproteser siver silikonen ud i kapselhulrummet, idet implantathulrummet er omgivet af bindevæv, som silikone ikke kan trænge igennem. Med de nyere silikoneimplantater har man dog opnået, at silikonen ikke flyder ud af skallen, ej heller ved tryk på brystet. Ved hul på saltvandsimplantater sker der i løbet af kort tid det, at indholdet af implantatet opsuges af kroppen og udskilles, hvorefter brystet vil miste sin fylde. Det vil således være nødvendigt med en yderligere operation for at fjerne implantatet med eventuelt indsættelse af et nyt implantat.

Nogle kvinder oplever, når der går hul på implantatet, stor ømhed, brændende smerter eller en følelsesløshed. Endvidere kan brystet til tider hæve, og der kan føles hårde knuder, som kan give anledning til bekymring.

Øvrige problematikker

Brystimplantater kan endvidere give anledning til problemer ved foretagelse af mammografi. Implantatet lægges nemlig altid således, at røntgenstrålerne ikke trænger igennem implantatet, hvilket kan betyde en forsinkelse af eller hindring for i tide at opdage brystkræft. Det gælder både silikone- og saltvandsimplantat. Der er dog mulighed for at følge knuderne, da kirtelvævet ligger mere overfladisk end implantatet. Men da der som følge af indsættelsen af implantatet kan opstå calciumdepoter i vævet omkring implantaterne, kan det være svært at skelne disse fra knuder. De kan derfor fejlagtigt blive opfattet som værende mulige kræftknuder, som kan føre til, at man uden grund får foretaget biopsi m.v.

Endvidere kan implantatet med tiden rykke sig, således at et ellers kosmetisk godt resultat vil ende med en uensartethed. Det kan endvidere være, at såret ikke heler op, så der med tiden bliver et synligt ar.

Kvinder, som er i den fødedygtige alder, bør endvidere overveje, om de i forbindelse med en eventuel graviditet og fødsel ønsker at amme, idet indsættelsen af implantater kan berøre ens muligheder for at amme.

Hvor længe holder en brystforstørrelse?

Man skal holde sig for øje, at brystimplantater ikke holder evigt. Man skal således indstille sig på, at man efter indsættelse af implantater skal aflægge adskillige lægebesøg og sandsynligvis skal have foretaget yderligere indgreb.

De tyndvæggede silikoneimplantater har tendens til at blive møre efter 10 år, hvorfor man tilråder udskiftning hver 10. år. De fleste implantater i dag menes dog imidlertid at holde i ca. 15 år. Men på trods af dette er det dog en almindelig indstilling hos mange kirurger, at det er en mindre operation at foretage en udskiftning, inden implantatet går i stykker, end det er at foretage en operativ fjernelse af et implantat, der er gået i stykker. Det tilrådes derfor, at man holder sig almindeligt orienteret og i øvrigt henvender sig til vurdering, når der er gået 10-15 år, eller hvis der skulle opstå forandringer i brystet.

Cerix logo
Mest populære klinik i 2024

Cerix har klinikker i København, Odense, Aalborg, Esbjerg og er en af de mest populære klinikker, som tilbyder brystforstørrelse.

Referencer

Jønsson, B., & Hasanbegovic, E. (2016). Plastikkirurgi. FADL´s Forlag.

Borgwardt, A., Steinmetz, J., Sørensen, J. C., Elberg, J. J., Lauritsen, K., Jensen, L. P., . . . Hjortdal, V. E. (2016). Kirurgi. FADL’s Forlag.

Der findes adskillige klinikker, som foretager brystforstørrelse og brystoperationer. Det vigtigste som patient er, at du er sikret høj kvalitet. Og hvordan gør du så lige det? Jo, du skal kun overveje klinikker, som har mange anbefalinger på Trustpilot. Det er et blåstempel på, at klinikken sandsynligvis er autoriseret, og samtidig en indikation på, at du kan forvente en professionel oplevelse med gode resultater.

Herunder kan du se gennemsnitspriserne for de forskellige typer af brystforstørrelse:

  • Brystforstørrelse med implantat (silikone eller saltvand): 30.000 kr.
  • Brystforstørrelse med eget fedt: 40.000 kr.
 
Husk på at der er tale om gennemsnitspriser. Generelt forholder det sig således, at priserne på brystforstørrelse er højest i storbyer som København, Århus, Odense, Aalborg, Esbjerg, Randers, Vejle og Kolding. I mindre byer er priserne generelt en smule lavere.

Det kan være svært at forestille sig hvilke resultater, du kan opnå med en brystforstørrelse. Derfor giver vi herunder et par eksempler på, hvordan en brystforstørrelse kan se ud før og efter den brystforstørrende operation.

Billederne herunder er alle med implantater, og er derfor ikke lavet med eget fedt og heller ej hybridbryster. Dog er det nogle virkelige resultater og derfor nogle troværdige før- og efter billeder for brystforstørrende operationer.

Før- og efter billeder: 375 ml implantater

Before After før billede brystforstørrelse efter billede brystforstørrelse
Before After før billede brystoperation efter billede brystoperation

Før- og efter billeder: 250 ml implantater

Before After før billede bfo efter billede bfo
Before After før billede brystimplantat efter billede brystimplantat

Der er et væld af måder at finansiere sin brystforstørrelse på. Vi anbefaler, at man afdækker ens muligheder, da der ofte findes meget bedre finansieringsmuligheder end at tage et kviklån.

BFO betalt af staten

Der er ikke meget økonomisk hjælp at hente fra det offentlige. Hvis man ønsker brystforstørrelse af kosmetiske årsager, skal man som hovedregel selv betale. De eneste situationer hvor staten griber ind, er i tilfælde af brystformindskende operationer.

Brystforstørrelse rentefrie lån

Hos klinikvalg kan vi varmt anbefale, at man først og fremmest undersøger mulighederne for at optage et lån hos klinikken. Ofte tilbyder din klinik nemlig rentefrie lån til deres kunder. Det mest normale er, at du kan låne op til 60.000 kroner rentefrit og selv bestemme, om du vil afdrage mellem 499 og 999 kr. pr. måned.

Brystforstørrelse kviklån

Det er som altid muligt at tage et kviklån for at finansiere din bfo. Men det er ikke noget, vi anbefaler, da du ofte har super gode muligheder for at finansiere operationen gennem din klinik. Ikke desto mindre er det selvfølgelig en mulighed.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Hvad er den bedste klinik til brystforstørrelse?

Klinikvalg giver et overblik over de bedste klinikker i Danmark. Se dem her på siden.

Hvad er prisen på en brystforstørrelse?

Priserne for en brystforstørrelse/BFO starter fra 30.000 kroner. Prisen afhænger af implantat størrelsen, og/eller hvorvidt du vil bruge dit eget fedt til forstørrelsen. Se priser her på siden.

Hvor kan jeg se før/efter billeder?

Vi har samlet en række før/efter billeder af patienter, der har fået en brystoperation. Se dem her på siden.