Ultherapy - Book gratis forundersøgelse

Sig farvel til løs og slap hud! Få et ansigtsløft uden operation & kirurgi med Ultherapy. Ultherapy er en ultralydsbehandling til opstramning af løs hud.

Læs om Ultherapy

Fordyb dig i Ultherapy ved at læse vores komplette guide til behandlingsmetoden. Den kan læses herunder.

Book gratis forundersøgelse

Find en ledig dag i din kalender og book en gratis forundersøgelse hos en af vores samarbejdsklinikker.

Gennemfør behandling

Efter din forundersøgelse bliver du behandlet og får det ansigtsløft uden operation, du altid har drømt om

Skrevet af uddannet læge, Cand.med.

Hvorfor vælge et ansigtsløft uden operation og kirurgi?

For få år siden var det nødvendigt at skulle under kniven, hvis man ville have gennemført et ansigtsløft. Simpelthen fordi problemerne ofte skyldes mangel på og svage kollagene fibre, som sidder i de dybere hudlag. Og netop sådan en behandling har altid krævet kirurgi. Men i løbet af de seneste år er der blevet udviklet nye behandlingsmetoder, som via ultralyd skaber et 100% naturligt hudløft uden kirurgi.

Ultherapy er et behandlingskoncept udviklet af det amerikanske firma Ulthera og godkendt af det amerikanske FDA (FDA er den ledende sikkerhedsstandard for godkendelse af medicinske behandlinger). Behandlingen består i et apparat, der laver ultralyd, og ved dette stimulerer huden til at danne ny frisk kollagen samt styrke de svage kollagene fibre.

Hudens naturlige kollagenproduktion styrkes, og på den måde styrkes fastheden og elasticiteten i huden over tid. Ultheraphy kan således løfte og opstramme huden flere forskellige steder på kroppen.

Hvad er Ultherapy?

Ultherapy er et behandlingskoncept udviklet af det amerikanske firma Ulthera og godkendt af det amerikanske FDA – Food and Drug Administration. Ultherapy behandlingen fungerer ved hjælp af et apparat, der kan levere energi i form af mikrofokuseret ultralyd til de dybe, underliggende lag i huden.

Apparatet er endvidere i stand til at visualisere hudens lag, og ved dette hjælpe behandleren til at levere behandlingen de steder hvor den gavner mest. Dette ved at anvende ultralyd som man kender det fra eksempelvis det scanningsapparat en fødselslæge anvender til at scanne et foster for misdannelser med.

Disse lag er de samme lag, som en plastikkirurg normalt ville operere på for at give et løft. Men i stedet for dette anvendes den mikrofokuserede ultralyd til at stimulere kroppens egen evne til at regenerere sig selv og dermed producere frisk ny kollagen og elastin, samt styrke de kollagene fibre, der som følge af alder og stress er blevet svage. Kollagen og elastin er begge proteiner i huden, der er med til at bidrage til spændstighed og elasticitet, og kvaliteten og mængden af disse proteiner svinder over tid og i kraft af skade på huden med eksempelvis sol og partikler i vores miljø. Dette leder til at huden ældes.

Ultherapy er således i stand til at forynge huden helt uden brug af nåle eller skalpeller. Dette giver en række fordele ved behandlingen i forhold til kosmetisk kirurgi i form af eksempelvis ansigtsløft eller behandling med fillers som Restylane. Ultherapy kan dog ikke direkte erstatte et ansigtsløft, men kan være en attraktiv behandling for de, der enten ikke har lyst til at modtage kosmetisk kirurgi som følge af faktorer som økonomi eller personlig overbevisning, eller kan anvendes for at forlænge og optimere resultatet af et allerede udført ansigtsløft. En fordel i forhold til behandling med fillers er, at behandlingen slet ikke involverer nåle og generelt er meget lidt ubehagelig.

Ultherapy har en række øvrige konkurrenter, der også tilbyder maskiner til behandling med ultralyd og således anvender en lignende metode. Det er dog centralt at bemærke, at Ultherapy er den eneste behandling, der er godkendt af FDA:

Behandlingen må jævnfør dansk lov kun administreres af en læge eller en specialudviklet kosmetisk sygeplejerske. Således må eksempelvis kosmetologer ikke tilbyde deres kunder behandling med Ultherapy. Man kan via Styrelsen for patientsikkerhed undersøge, hvorvidt en given klinik er godkendt til at behandle med Ultherapy.

Typer af Ultherapy

Behandlingen finder sted med den samme maskine, men fokusområdet er forskelligt alt afhængigt af, hvilket område man ønsker at optimere udseendet af. Behandlingen egner sig til hele ansigtet, halsen og décolletage. Men ofte vælges der et særligt fokusområde som eksempelvis øjenbrynsløft, konturering af kæbelinien eller opstramning af maveskind.

Ultherapy erfaringer og virker det?

I og med Ultherapy behandlingen er FDA-godkendt, er dette allerede et blåstempel på, at det virker. Men det gør det også i praksis. Det er den nye måde at få lavet et ansigtsløft uden kirurgi. Hvis du vil se erfaringer fra tidligere Ultherapy patienter og være sikker på at det virker, så scroll længere ned på siden og se vores før og efter billeder fra Ultherapy behandlingen.

Forundersøgelse

Inden behandlingen vil du som udgangspunkt få en konsultation hos den plastikkirurg eller sygeplejerske, der vil udføre behandlingen. Her har du mulighed for at stille alle de spørgsmål, som du måtte have i forbindelse med en eventuel behandling. Konsultationen er også behandlerens mulighed for at kunne bruge sin erfaring til at vejlede dig omkring, hvilken behandling, denne mener, vil kunne gavne dig bedst alt efter, hvad dine ønsker er.

Her har du mulighed for at tage en pårørende med, men det anbefales at lade eventuelle børn blive hjemme, i det erfaringen er, at mange har svært ved at lytte efter essentiel information, hvis de samtidig skal tage sig af deres børn. Her vil kirurgen orientere dig om praktiske forhold ved behandlingen og afstemme forventninger. Du vil endvidere blive orienteret om pris og efterforløb, samt særlige forhold der gør sig gældende for dig, hvis du eksempelvis er kendt med en sygdom eller tager fast medicin. Endvidere vil behandleren foretage en undersøgelse af din hud og dit øvrige helbred. På baggrund af dette vil I i fællesskab vurdere, hvorvidt Ultherapy er den rette behandling for netop dig, eller hvorvidt lige netop din problematik bedre kan løses med en anden behandling, som klinikken tilbyder – eksempelvis et traditionelt ansigtsløft eller behandling med fillers som Restylane.

Som udgangspunkt er Ultherapy dog en god behandling til individer, der oplever at huden på ansigt eller bryst hænger og ikke føles så fast som den engang gjorde, og ønsker at denne bliver strammet op. Typisk er patienten i 30-erne eller ældre og har mild til moderat hængende hud. Den er endvidere særligt velegnet til individer, der ønsker at forbedre udseendet af deres hud, og som af forskellige årsager ej ønsker at modtage mere traditionel behandling som et ansigtsløft.

Under operationen

På dagen for behandlingen vil du som aftalt med behandleren møde på klinikken. Det er ikke nødvendigt at gøre nogle forberedelser, inden du møder på klinikken. På klinikken vil du have mulighed for at stille spørgsmål, du ej fik stillet ved forundersøgelsen, og behandleren vil genfortælle essentiel information for at sikre din tryghed, sikkerhed samt sikre, at du får det maksimale udbytte af din investering i dit eget udseende.

Indledningsvis vil behandleren rense din hud. Selve behandlingen foregår ved, at kirurgen markerer de områder op, der skal behandles. Efterfølgende smøres et tyndt lag af særligt ultralydsgel på huden, hvilket hjælper til, at ultralyden kan blive overført fra apparatets probe til huden. Ofte vil man også blive tilbudt let smertestillende medicin inden behandlingen.

Indledningsvis vil kirurgen sikre sig, at der ikke er særlige strukturer, der skal tages højde for, hvilket også er muligt med apparatet. Behandleren vil endvidere orientere sig i din huds opbygning, med henblik på at beslutte, hvor du vil have størst gavn af apparatets ultralydsbølger.

Dernæst starter behandlingen, som foregår i punktvise energiafladninger dybt i huden. Et løft af kæbelinjen vil typisk tage ca. 60 minutter, hvorimod en behandling af brystet typisk vil tage cirka den halve tid.

Efter operationen

Ultherapy sender ultralydsbølger ned i huden uden at påvirke hudens overflade. Således vil man som udgangspunkt typisk ikke være mærket af behandlingen efterfølgende, og man vil kunne gå direkte ud og fortsætte sine hverdagsgøremål. Derved skal man i modsætning til mange andre plastikkirurgiske indgreb ikke sætte tid af til at være sengeliggende eller heale.

Det er endvidere ej hellere nødvendigt at pleje sin hud på en anden måde, end man allerede er vant til.

Bivirkninger ved Ultherapy

Behandlingen er uden mulighed for alvorlige bivirkninger. Den er godkendt af det amerikanske FDA (Food and Drug Administration), og den er sikker at anvende. Ultherapy markedsføres i mere end 60 lande, og på verdensplan er der blevet udført mere end en million behandlinger. Endvidere har ultralyd som teknologi været anvendt i andre områder af lægevidenskaben i mere end 60 år.

Der kan dog forekomme en række mindre gener, der alle er selvlimiterende, altså går væk af sig selv over kort tid. Behandlingen er ikke helt smertefri, imedens den står på, og man kan opleve let smerte, der føles som en prikkende varme i huden.

Endvidere er der mulighed for almindelige potentielle bivirkninger, der inkluderer ømhed og rødme i op til nogle timer og/eller let hævelse i op til nogle dage efter behandlingen. Dette kan forebygges ved ikke at gå i sauna og tage meget varme bade i 1-2 dage efter behandlingen. Man vil dog direkte efter behandling uden problemer kunne bruge makeup og pleje huden som vanligt. Ømhed kan vise sig i form af særlig følsomhed ved berøring i det behandlede område i dage til uger efter proceduren.

Der er derudover risiko for mere sjældne bivirkninger, så som små, blå mærker eller forbigående følelsesløshed i det behandlede område. Endvidere ses der ekstremt sjældne bivirkninger, der rammer mindre end 1 %, og kan være overfladiske sår og midlertidig lammelse af nerverne i det behandlede område.

Hvor længe holder Ultherapy?

Resultatet af behandlingen ses efter kort tid, men udvikler sig i op til seks måneder efter behandlingen. Dette som følge af at behandlingen stimulerer huden til at producere nyt kollagen og elastin.

Det er svært at sige noget generelt om, hvor længe behandlingen holder. Ultherapy virker som nævnt ved at stimulere til nyproduktion af kollagen og elastin, og således vil det være det pågældende individs evne til dette samt dennes specifikke måde at ældes på, der vil bestemme resultatet af behandlingen. Det er muligt at forlænge resultatet af behandlingen ved at genbehandle efter en periode. Broderparten af patienter vil dog kun have behov for én behandling.

Cerix logo
Mest populære klinik i 2024

Cerix har klinikker i København, Odense, Aalborg, Esbjerg og er en af de mest populære klinikker, som tilbyder ultherapy.

Referencer

Jønsson, B., & Hasanbegovic, E. (2016). Plastikkirurgi. FADL´s Forlag.

Borgwardt, A., Steinmetz, J., Sørensen, J. C., Elberg, J. J., Lauritsen, K., Jensen, L. P., . . . Hjortdal, V. E. (2016). Kirurgi. FADL’s Forlag.

Fabi S. G. (2015). Noninvasive skin tightening: focus on new ultrasound techniquesClinical, cosmetic and investigational dermatology8, 47–52.

Det er kun et begrænset antal danske klinikker, der tilbyder Ultherapy behandling. Dette skyldes sandsynligvis, at behandlingsmetoden er forholdsvis ny, men nok også at apparatet er meget dyrt. Mange danske klinikker anvender ofte andre ultralydsbehandlingsformer som ikke er FDA godkendt, men så er du alt andet lige stillet i en dårligere situation. Som patient er det vigtigt at få en professionel behandling, således du får dit ønsket resultat. Dette er du sikret, hvis du vælger en klinik, som har mange anbefalinger på Trustpilot. Det er et blåstempel på, at klinikken er troværdig, og samtidig en indikation på, at du kan forvente en professionel oplevelse med gode resultater. 

Fordelen ved Ultherapy er at det meget billigt i forhold til de traditionelle kirurgiske indgreb. Derfor er priserne også forholdsvis lave, og du kan af og til finde Ultherapy tilbud.

Herunder kan du se gennemsnitspriserne for de forskellige typer af Ultherapy:

  • Ultherapy brynløft: 7.000 kr.
  • Ultherapy øjne inkl. brynløft: 11.000 kr.
  • Ultherapy hals: 11.000 kr.
  • Ultherapy bryst/decollete: 14.000 kr.
  • Ultherapy underansigt inkl løft af kæbe: 14.000 kr.
  • Ultherapy løft af kæbe og hals: 15.000
  • Ultherapy hele ansigt: 30.000
 
Bemærk at dette er gennemsnitspriser. Generelt er det sådan, at priserne på Ultherapy er højest i storbyer som København, Århus, Odense, Aalborg, Esbjerg, Randers, Vejle og Kolding. I mindre byer er priserne generelt en smule lavere.

Det er ikke altid nemt at forestille sig, hvilke resultater man kan opnå ved brug af Ultherapy. Det er nemmest at forholde sig til tidligere resultater. Så herunder vil vi vise dig en række før og efter billeder af Ultherapy behandlinger. Der er både billeder for behandlinger af bryn, kæbe, bryst og hals.

Før- og efter billeder: Bryst og kæbelinje/dobbelthage/kalkunhage

Before After Ultherapy kæbe før Ultherapy kæbe efter
Before After Ultherapy bryst før Ultherapy bryst efter

Før- og efter billeder: Øjenbryn

Before After Ultherapy øjenbrynsløft før Ultherapy øjenbrynsløft efter
Before After Ultherapy brynløft før Ultherapy brynløft efter

Udover at betale din behandling kontant (hvilket vi kraftigt anbefaler, at du gør), findes der naturligvis også andre måder at finansiere din Ultherapy behandling på. Uanset hvad bør du altid undersøge, hvilke muligheder du har, og vi fraråder altid at optage et kviklån.

Ultherapy betalt af staten (tilskud)

Kosmetiske behandlinger er ikke noget, staten yder tilskud til. “Desværre” er det noget du selv skal finansiere. Det er heller ikke noget Sygeforsikringen “danmark” hjælper med.

Ultherapy rentefrie lån

Hos klinikvalg mener vi, at man bør undersøge mulighederne for at optage et rentefrit lån hos sin klinik, hvis man ikke kan betale kontant. Langt de fleste danske klinikker tilbyder nemlig rentefrie lån i samarbejde med forskellige banker. Ofte kan du låne op til 60.000 kroner rentefrit og afdrage mellem 499 og 999 om måneden.

Ultherapy kviklån

Kviklån er altid en mulighed, men absolut ikke noget, vi anbefaler. Så hellere spare op således du kan betale kontant. Problemet med kviklån er, at renterne (årlige omkostninger i procent) er tårnhøje, og derfor vil mange have svært ved at tilbagebetale lånet.